donderdag 28 juli 2011

klaar??

euuh, ja en nee.
Vandaag hebben we het laatste telefoongesprek gehad met drs Pellser.

Dus?? klaar??? Nou nee niet helemaal. Maar er zijn nu nog wat dingen over die we zelf wel kunnen proberen.

Afgelopen week hebben we nog snel even doperwtjes geprobeert. Niet zozeer omdat hij die nou zo lekker vind (in tegendeel), maar om uit te zoeken welke van de 'bonen' er mis ging destijds. En tja, dan moet je ze 1 voor 1 afvinken. De groene erwtjes gingen goed. Dus na de vakantie maar eens kijken hoe het met de bruine en witte bonen gaat.

1 van de vragen van drs Pellser was of we nu het idee hadden of we nog steeds 'op dieet' zaten, en of we last hadden van het dieet. Nou nee. We merken dat we steeds meer terug gaan naar onze vroegere eetgewoontes. Met uiteraard wel de opmerking dat we dingen zoals chocola en thee voor Mathijs uit zijn voeding gehaald hebben. Ook grenadine limonade krijgt hij nog steeds niet, en zo zijn er nog wat kleine dingen.

We werden door drs Pellser hartelijk bedankt voor het meewerken aan de INCA studie. Nou dat is wederzijds. Dankzij deze studie konden wij bij Mathijs uitzoeken of en op welke voedingsstoffen hij reageerde. Zouden we dit ook gedaan hebben buiten de studie om? Ik weet het niet. Zolang het onderzoek niet door je ziektenkostenverzekering vergoed wordt, is het best een kostbare aangelegenheid. En dat terwijl je hen (de verzekering) een hoop kosten bespaard!?!?!?
Dus misschien dat dankzij dit onderzoek het pvg dieet/onderzoek in het basispakket komt.

Mocht je het pvg dieet willen doen, stel jezelf dan wel de vraag. Staan wij er als gezin (het HELE gezin) achter!

Ik zie onszelf nog koekjes en brood bakken 's nachts. Tomatensaus, bladerdeeg maken, plakkerige deeg voor rijstkoekjes maken.... Onze oven heeft overuren moeten maken. En we hebben er een keukenmachine aan over gehouden ;).
Tja.. tijdens de vakanties een broodbakmachine en bloem/boter/gist meenemen, inclusief een koelbox met vlees.. Het zijn dingen waar je wel rekening mee moet houden.
Je leert wel de echte smaak van dingen terugvinden. 'Onze' tomatensaus smaakt naar tomaten, en kruiden. Echt heel wat anders dan een zout pakje. Ook het verschil tussen biologisch en 'supermarkt' vlees is enorm. Helaas is het eerste voor een gezin bijna niet te betalen, anders wist ik het wel.

De komende tijd gaan wij in ieder geval gewoon verder met het uitproberen van dingen, maar dan zullen we dit zelf beoordelen.

Klaar dus... maar toch weer niet. Ach.. ben je hier uberhaubt ooit klaar mee? Op een gegeven moment heb je 95% van alles wat je ooit hebt gegeten getest. Alles wat je maar 'zo nu en dan' eet valt al gauw onder de noemer: moet zo nu en dan kunnen.
Pas als er dingen weer structureel in je voedings patroon komen, bijvoorbeeld koffie o.i.d. is het verstandig om dat eerst een tijdje uit te proberen.

Wij gaan dus nog lekker even verder :)

tot de volgende X
Bericht publiceren


CU

B&W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten