Lekker??? Ja, lekker. De VOC wist het vroeger al, met kruiden en specerijen wordt alles lekker(der). We zijn alweer een tijdje onderweg met dit onderwerp. Toen Wion tegen Mathijs zei dat we met kruiden gingen beginnen was zijn reactie, oh joepie, eindelijk weer wat meer smaak aan het eten. Zo zie je maar weer, hoe zelfs zo'n jochie dat mist. Bijna een vol jaar alleen maar zout en wat witte peper. Probeer het maar eens een maand.
Oh ja. De brie is gelukkig helemaal goed gegaan. Gelijk maar uitgeprobeerd op verjaardagen.
Maar even terug naar de kruiden en specerijen. We zijn nu dus van alles aan het proberen. Wion heeft bij de Helios shoarma kruiden gevonden, dus nu heeft hij eeeiiinndelijk weer eens een echt broodje shoarma gegeten (oké, alleen de knoflooksaus ontbreekt dan nog). Wion heeft een lekker rozijnenbrood gebakken met kaneel, appeltaart met speculaas kruiden (zelf gemaakt, want in de kant en klaar potjes zit gemberpoeder en dat mag weer niet), pepernoten (JJAAA wij zijn lekker de eerste dit jaar en niet de albert hein :) ). De tomatensaus wordt op smaak gebracht met van alles en nog wat, rozemarijn door de gebakken aardappelen, en wat er allemaal wel niet door een gehaktbal kan, je staat ervan te kijken.
En... hoe gaat het tot op heden??? Echt helemaal top gewoon. Zo heeft Wion laatst ook nog even een vanille cake gebakken (met zo'n echt vers vanille stokje) en die is alweer bijna op, zonder ook maar een probleem.
Next??? Thee. Mathijs is de kamille thee helemaal zat. Die hoef je hem echt niet meer voor te zetten. Brandnetel thee gaat gelukkig nog wel en ik moet toegeven... hij heeft gelijk, kamille thee is gewoon niet zo heel lekker. Ik ben benieuwd. (U ook?)
Tot de volgende blog,
B&W
Geen opmerkingen:
Een reactie posten