zondag 6 december 2009

6 december

Zo... de dag na Sinterklaas. Op naar de kerst ;) Als kids in deze tijd van het jaar ook niet geheel uit hun dak gaan dat weet ik het niet meer. Eens kijken of dit ook voor Mathijs geldt.

Laat ik eens even een paar dagen terug gaan, want het is alweer een tijdje geleden. De afgelopen week hebben we er weer drie nieuwe dingen bij gekregen. Joepie. Hoewel.. 't is altijd wel spannend! Want je weet maar nooit of hij nu weer reageert!! En de dingen die hij er nu bij heeft gekregen, daarvan hoop je zeker niet dat er een 'trigger' bij zit. Het zijn: tomaten, suiker en rundvlees.

Tja, en dan schrik je wel even als meneer na het eerste stukje tomaat ontzettend boos aan het doen is en even zijn eigen plan trekt.... Het zal toch niet??!??!

De dagen erna ging het gelukkig steeds beter. Ondanks de Sinterklaas stress, waar we zo nu en dan nog een beeeeeeetje van merkten. Kortom, Mathijs scoort weer achten :-)

Zo ook gister tijden het vieren van pakjesavond. Echt zo'n moment om eens lekker uit je dak te gaan. Het ging geweldig! Hij heeft bij bijna alle pakjes, "Dank u Sinterklaasje" gezegd, zat niet in de zakken, maar was lekker al wat met zijn gekregen pakjes te spelen. Echt heerlijk.
Het lijkt wel alsof hij er zelf ook veel meer van geniet. Hij was met alles blij, zeker toen hij een op afstand bestuurbare helikopter kreeg. Maar ook de lego en de overige cadeaus vielen erg in de smaak. Over smaak... ik moet zeggen dat ik de chocolade letters e.d. niet eens gemist heb!!
Nadat alles uitgepakt was hebben de kids nog even kort mogen spelen met hun nieuwe spulletjes. Kon meneer lekker alvast wat van de lego bouwen.

Later heeft hij nog samen met Wion een nieuw Wii spelletje uitgeprobeerd en ook dat ging heel goed. Weer een hoge score dus.

Nou. En dan een regenachtige dag na Sinterklaas. Normaal komt dat weer natuurlijk niet uit, maar voor de kinderen was dit prima. Kunnen ze lekker de hele dag spelen. Mathijs wilde uiteraard vliegen!!!

Gisteravond had ik de accu van de heli alvast opgeladen, de gebruiksaanwijzing gelezen en hem alvast een beetje getrimd zodat hij een beetje stabiel in de lucht blijft hangen. Nou... dat viel nog niet mee. Je moet echt goed geconcentreerd met de 'controls' omgaan, anders zit hij, of aan het plafond, of tegen een muur.

Vanochtend heb ik dus Mathijs een beetje uitgelegd hoe het werkte en na 2 minuten vloog hij er al mee! De rest van de dag heeft hij steeds goed geoefend (de heli kan 5 minuten vliegen voordat hij weer opgeladen moet worden) en het gaat echt heel goed. Zoals je hier kunt zien:



Uiteraard wil hij nu helikopter piloot worden.

Verder is er niet zo heel veel nieuws eigenlijk. Wion heeft vanavond voor het eerst bouillon gekookt van mergpijp en rundvlees. Nu alleen nog tomaten klaar maken en we hebben tomatensoep.

De bouillon proeft prima :) Veel beter dan de poging die we ooit gedaan hebben met de kalkoenbout.

Tot de volgende keer.

CU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten