zondag 15 november 2009

even wat inhalen...

ja, even wat inhalen ;)
't is alweer een tijdje geleden. Sorry daarvoor. Dus nu even terug naar 11 november, Eindhoven.
Weer het hele traject doorlopen. Eerst naar drs. Pelsser, Mathijs moest weer een tekening maken van zichzelf en 1 van ons moest even op Mathijs letten terwijl de ander de vragen moest beantwoorden. Daarna direct door naar het ziekenhuis voor de kinderarts en.... bloed prikken. Daar zag Mathijs toch wel zoooooo tegen op. Toen de arts dat hoorde heeft hij even wat zalf geregeld. Deze werd op Mathijs zijn armen gesmeerd als verdoving. Nou... hadden we dat maar eerder gehad. Natuurlijk vond hij het niet leuk en natuurlijk stribbelde hij tegen, maar toen hij merkte dat het dit keer geen pijn deed werd hij rustig en ging het heel goed. :)
Na dit prikken (de laatste keer gelukkig) reden we weer terug naar drs. Pelsser. Hier nog even een gesprek en toen konden we weer voor de files naar huis.
Wat is er afgesproken?

Alle drie de dingen zijn weer van de menu kaart. En volgende week heeft Wion weer een bel afspraak (vanaf nu gaat alles via de telefoon). Ondertussen houden wij weer alles op lijsten bij, waaronder zijn gedrag. En als hij 3 x een 8 heeft (achter elkaar) dan mogen we weer met 3 andere voedingstoffen beginnen. Dus NIET de vorige, maar 3 nieuwe. Die dan weer proberen, kijken of het goed blijft gaan, bijhouden, bellen, etc.. op deze manier gaan we kijken wat of in welke combinatie hem zo maakt.

's avonds natuurlijk st. Maarten lopen. Tja veel snoep ophalen. Hij heeft nu twee trommeltjes vol. Wion en ik hadden afgesproken dat hij 1 ding mocht hebben (het bloed prikken hadden we toch gehad). Hij koos een kleine snicker (na heeeeeel veel 'ja jongen, het mag echt') en het was echt heel leuk om te zien hoe hij ervan genoot.

Qua eten zitten we dus weer op rijst en zo. Ach niets mis mee. Hoewel Mathijs het dieet in het algemeen soms een beetje zat is.. "ik had liever een pilletje, dan mocht ik weer lasagne eten". Maar even later is alles weer oké en zit hij weer aan de rijstwafels. Wion heeft via http://www.glutenvrijemarkt.com/ nog wat lekkere rijst dingen gekocht. Crackers, soepstengels en een soort van pasta. De crackers smaken prima. De rest hebben we nog niet uitgeprobeerd.

Ondertussen gaat langzaam zijn gedrag weer de goede kant op. Zo nu en dan moeten we het een beetje filteren i.v.m. de sinterklaas stress ;) Maar hij blijft rustiger en zit stiller. We'll see.
We zijn nu vooral nieuwsgierig wat de volgende drie dingen zullen zijn.

CU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten