zaterdag 6 maart 2010

Stom hé....... ik vind het gewoon lekker!

Ja, Mathijs eet nog steeds pindakaas op zijn brood en rijstwafels. Er zitten zoveel pitamientjes in ;-)
De eerste dagen hadden we even het gevoel dat het niet goed zou gaan. Maar misschien was het wel gewoon de overgang van vakantie naar weer naar school? Of toch de happy meal?? We wachten het maar af, in principe nog 5 dagen te gaan. Daarna kunnen we kiezen uit: varkensvlees, ei, sperziebonen en rozijnen/druiven/druivensap. We beginnen eerst maar met sperziebonen. Nog meer variatie. Het begint al echt weer op best wel normaal eten te lijken. Alleen die gehaktbal, komt wel mijn neus uit ;-) Mathijs mag ook kip, maar daar is hij niet meer zo dol op. Dus varkensvlees is een welkom iets.

Wat mag Mathijs allemaal eigenlijk na 3 maanden vervolgdieet:
onbeperkt tarwe ( dus pasta, zelfgebakken brood, pannenkoeken), onbeperkt banaan, rijst, tomaten, kaas, sinaasappelsap, kip, rundvlees, broccoli, wortels, chinese kool, boerenkool, rode biet, ijsbergsla, bloemkool, aardappels, patat, chips en suiker,En hij mag nog wat stroop voor op brood om de zoveel dagen en peer, mango en appel om de 3 dagen. Uiteraard is het niet zo dat we het allemaal zo even bij de supermarkt kunnen kopen. Sommige moeten biologisch zijn of gebakken in speciale olie. Maar het begint al echt wat te lijken. Ik heb zelfs al een weekmenu samengesteld dat we alles maar 1 keer hoeven te eten in een week.
En wat niet goed ging: yoghurt en chocolade, de melk en ei zaten in een groep en gaan we nog apart testen.
Mathijs geniet ook van de uitbreidingen, maar hij is er niet meer zo op gefixeerd. Hij zou wel graag snoep willen, maar ik denk dat dat nog wel even gaat duren.

Op dit moment logeert M. hier. Mathijs zijn beste vriend. Het is nu 00.40 uur en ze hebben de laatste waarschuwing gehad ;-) Ik hoop dat ze dan nu eindelijk gaan slapen....... kunnen wij ook naar bed.

Gr. Wion

Geen opmerkingen:

Een reactie posten