zaterdag 30 januari 2010

patat en sneeuw

Zo, de eerste patat sinds tijden zit er weer in. Wion had een paar dagen geleden alvast de patat gesneden, gewassen en voorgebakken. Dan is het altijd toch wel spannend of het überhaupt wel lekker wordt. Als je het klaar kan maken in een frituurpan dan is het makkelijk. Voorbakken op 160 C en afbakken rond de 180 C. Maar tja, als je de olijfolie in een grote pan hebt, dan is de temperatuur een beetje gokken en proberen te controleren met stukjes brood. Als je te koud bakt dan worden het kleffe vette plakjes aardappel, is het te warm, dan is het zo verbrand.

Enfin, gister patat gebakken, en het is echt heel lekker geworden. Mathijs heeft gesmuld.
Het feit dat hij patat eet geeft overigens ook aan, dat het nog steeds goed gaat met de aardappelen. We hadden soms wel even wat twijfels hoor. Maar die zijn nu weg. Het gaat gewoon prima.

Vandaag lekker naar Snowworld in Zoetermeer geweest. Superdag!
's ochtends was Mathijs eerst nog naar scouting en daar heeft hij zowaar de 1ste prijs gewonnen bij het 'spel' onderdeel, gehurkt tegen de muur zitten ;) Een mooie portemonnee was zijn prijs, en laat hij die nou net nodig hebben.

In Zoetermeer ging het prima. We hebben alle vier lekker geskied (Nienke was naar Rotterdam). 't is natuurlijk maar een klein baantje, maar leuk genoeg om zeker nog een keer te doen.
Het enige 'probleem' was eigenlijk het feit dat we door drukte op de weg wat laat in Zoetermeer aankwamen.
Hierdoor liep alles een beetje uit, en dan is het dieet, of eigenlijk de periode van het dieet, even lastig. In deze periode MOET je een bepaalde voeding eten per dag. Dus snel Nienke ophalen en dan direct naar huis voor het eten. Pfff, en uiteraard een hoop sneeuw onderweg waardoor de snelheid tot Woerden zo rond de 90 lag. Gelukkig bedachten we ons halverwege dat Mathijs immers chips had gehad!! pfff, dus we hoefden thuis niet eerst nog aardappelen te bakken.

Nienke had gelukkig al warm gegeten, dus die kon direct door naar bed, en wij hebben even snel een broodje gegeten.
Ik heb er wel vertrouwen in dat de aardappelen goed blijven gaan. Dat maakt het dieet ook weer wat makkelijker voor het hele gezin.

Nou tot de volgende x maar weer.

CU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten