donderdag 21 januari 2010

te veel bananen is niet goed...

We dachten even het gaat mis. We gaven Mathijs sinds maandag wel 2 bananen per dag en gisteren heeft hij er zelfs 3 gehad. Maar gisteren kregen we de indruk dat hij toch wel weer wat drukker ( beweeglijker) werd. Maar aangezien we absoluut niet willen dat we met de bananen moeten stoppen, krijgt hij vanaf nu maar 1 banaan per dag. Normaal gesproken, kreeg ie ook maar 1 op een dag en ook niet elke dag. Dus 2 per dag is wel een beetje veel. We sjoemelen eigenlijk een beetje.......

Ik heb afgelopen dinsdag met drs. Pelsser gesproken. Ze zei dat we veel eerder met de chocola hadden moeten stoppen. Je zag de onrust op papier namelijk toenemen. Dat had ik achteraf ook gezien. We begonnen ongeveer vanaf dag 5 op te schrijven dat hij onrustig aan tafel zat. En dat nam elke dag iets toe. Gek genoeg wil/kan je het gewoon niet zien als je er midden in zit. En eerst is het niet storend, maar tja... niet goed natuurlijk.
Ik wil nu wat objectiever naar zijn gedrag kijken en daar cijfers aan geven. Dus een 10 als hij super goed is, een 8 als we hem toch af en toe moeten waarschuwen, een 6 als hij onrustig is, een 4 als hij snel boos/geïrriteerd is, grote mond, druk is en een 2 als hij iemand bewust pijn doet, er geen spijt van heeft en nergens meer naar luistert. Ik hoop dat we dan eerder zelf de knoop door kunnen hakken en met een voedingsmiddel kunnen stoppen. Ook al is dat zooooooo moeilijk!

Verder hebben we te horen gekregen wat we nog meer mogen provoceren. We hebben een heel lijstje, wat we niet eens kunnen afmaken, voordat we weer moeten bellen. Maar dan hebben we in ieder geval veel keus. We laten de yoghurt nog even wachten, want we gaan eerst AARDAPPELEN proberen. Eerst gekookt en als dat goed gaat, mogen we er PATAT van bakken ( uiteraard wel zelfgemaakt en in olijfolie gebakken) en gebakken aardappeltjes en chips ( naturel uit reformwinkel). Mathijs heb ik zelf laten kiezen.... eerst de yoghurt doen of liever de aardappels. Dat was dus niet zo moeilijk ;-))

Daarna kunnen we dus kiezen uit: yoghurt, broccoli, pindakaas en varkensvlees. We moeten het gewoon even aankijken. We zitten ook met onze vakantie er tussen door. We kunnen dan niet iets nieuws toevoegen. Drs. pelsser gaat er zelfs vanuit dat we het dieet niet zullen volgen. Het is dus nu een uitdaging om het dus wel 100% te volgen ;-) Het is wel verleidelijk hoor........ om eens heerlijk uit onze bol te gaan.... maar aangezien Mathijs het zelf strikt volgt, is het, denken wij, niet goed voor hem.

Als het zo doorgaat, dan gaan we zaterdag boerenkool stamppot eten :-)

Wion

1 opmerking:

  1. ze zeggen wel eens '' Eet niets wat je grootmoeder niet kent"
    en dat blijkt maar al te waar.
    Vroeger aten ze gezonder en puur.
    Trouwens boerenkool is heerlijk toch? en nu van de zomer andijviezomerstampotje.. lekker..
    gewoon roerbakken die andijvie, even kort en dan de gekookte aardappeltjes erdoor .. Jummmm!
    niets mis mee...

    BeantwoordenVerwijderen