zondag 11 oktober 2009

bak weekend

zondagavond... het weekend is dus weer (bijna) voorbij :(
Het is echt omgevlogen. En met wat.. pffff veel, nee, heeeeel veel (vind ik dan) in de keuken staan.
Gelukkig werkt onze broodbak machine nog, die heeft het werk van 1 brood uit handen genomen, maar daarnet ging ff het deeg van wat een vlechtbrood had moeten worden in de container.

Wat hebben we zoal gedaan?
Zaterdag begon met een judo toernooi van Mathijs. 's middags bakte Wion appel koekjes van bladerdeeg die ook met banaan lekker blijken. Daarna ben ik het deeg gaan klaar maken voor het zelf gemaakte bladerdeeg.

Vanochtend mocht Mathijs iets leuks doen, want... de eerste week is voorbij, en hij houdt zich echt geweldig! Hij wou graag naar de bios en omdat Wion ook wel even een 'break' verdiende zijn zij met z'n tweeën naar de nieuw Pixar film geweest: UP.

Ondertussen ben ik bezig geweest met het bladerdeeg. Op zich niet moeilijk (tja... als ik het kan), maar het is veel werk. Om het half uur moet je ermee bezig. Uitrollen en weer opvouwen. Aangezien je dat een keer of vier moet doen.... tel uit je tijd. Maarrrr het ziet ernaar uit dat het gelukt is. Altans het deeg dan. Dat ligt nu als stukjes van 10x10 in de vriezer. Van de restjes hebben we direct maar geprobeerd koekjes te bakken. Mmmmh, ik denk dat die uiteindelijk wel lukken, zolang we maar niet de bakregels volgens die in het 'gele' boekje staan. Zowel de temperatuur als tijd die in het 'gele' boekje staan kloppen van geen kant. In het boekje staat 20 min. 215 C. Maar na 12 min. op 200 C kwamen ze er al bijna zwart uit. Nog een beetje aanpassen dus.

Tussen de middag pannenkoeken gebakken met beslag volgens het 'gele' boekje. Echt een aanrader. Helaas niet iets wat je snel even maakt, maar dat slaat volgens mij op zo'n beetje alles van het dieet. Het beslag moet een uurtje rijzen. Maar dan heb je ook pannenkoeken die veel lekkerder zijn dan de pannenkoeken die je krijgt met de pakken uit de supermarkt (nou ja... dat vind ik)

Het avond eten was weer lekker. Krieltjes, ijsbergsla en een lekkere lamsvlees gehaktbal, smullen. Als toetje een halve mango, die ook met smaak opging. Zelfs Nienke is er gek op.

Nou zoals ik al zei, de eerste poging van het brood vanavond ligt in de container, maar de 2de staat nu voor de kachel te rijzen, en dat ziet er goed uit. (oke.. die gaat direct in een bak bik ;) )

En.. heeft het al effect zullen jullie misschien willen weten?? tja.. in het begin hadden we zoiets van nhhaa..... Maar, soms hebben we even het gevoel of hij rustiger aan tafel zit. Dat hij zelf beter dingen doet, zoals korter douchen, sneller aankleden en zo. Het zal toch niet?? Overigens kan hij even later weer kleeeetsennn....

Omdat Mathijs morgen een mais product mee naar school mag, heeft Wion maar eens op Internet gezocht naar een goed manier om eenvoudig popcorn te maken.. en dat is goed gelukt zo te zien. Dus dat trucje hebben we ook alweer onder de knie. 'k ben benieuwd wat we verder allemaal nog gaan leren de komende weken... We houden jullie op de hoogte!!

CU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten