vrijdag 30 oktober 2009

spreekbeurt

Vandaag was het zo ver. Mathijs mocht/moest zijn eerste spreekbeurt houden. Dagenlang had hij geoefend (maar dat wisten jullie ondertussen al). Gister ging het door de zenuwen even niet zo heel goed met hem. Drukker, niet luisteren, etc.. Vooral rond het eten.
's avonds ben ik nog even met hem de stad in gegaan om wat verkleed dingen te zoeken voor morgen (Halloween bij scouting). Het was erg gezellig zo samen. Geen probleem. Bij de H&M waar we een jas terug moesten brengen begon hij zelf tegen de kassière te vertellen over zijn spreekbeurt en dat hij niet wist of het wel goed zou gaan. De kassière zei hem, dat als hij voor de klas net zo praatte als dat hij op dat moment deed het wel goed zou komen.

Bij het naar bed brengen had hij even een moeilijk moment. Gelukkig ging hij toch zonder probleem slapen.
We hebben zo'n vermoeden dat de drukte van vanmiddag puur toe zijn te schrijven is aan de zenuwen... We'll see.

Vanochtend waren er geen problemen. Lekker op de fiets naar school, boek over dino's mee en maar wachten tot half drie... de marteling...

Hoe hij het gedaan heeft?? Geweldig!! Op alle punten waar de juf op beoordeeld heeft hij een goed gekregen (even voor de beeldvorming... er is niet beter dan goed ;) ) Ook de weekkaart had hij af met een dikke pluim van de juf.

En zoals we al verwachten... de zenuwen zijn weg en Mathijs is weer 'normaal' want tja.. zo zijn er zijn 'gedrag' de afgelopen weken gaan vinden. Natuurlijk heeft hij z'n streken, maar kijkend naar de afgelopen dagen.. pffff ik denk dat er dan echt geen land meer met hem te bezeilen zou zijn geweest. We waren zelfs bang dat hij gewoon dicht zou klappen voor de klas.

Vanavond mochten ze opblijven. Konden ze meteen helpen met het maken van een Halloween pompoen. Mmmmh de nintendo was toch leuker blijkbaar voor Mathijs en Fenna... Nienke heeft dus maar meegeholpen met het uithollen. Verder was hij erg rustig. Zo rustig zelf dat we vroegen of hij niet ziek was. Nee,... hij was gelukkig .. :)

Morgen 12 uur, Halloween van scouting. Ik ben benieuwd hoe dat gaat...

we zullen het jullie laten weten.

CU

1 opmerking:

  1. Ach ... wat een geweldige berichten! Ik ben zo blij voor jullie. laatste week hé! Laat je nog even weten wat jullie gaan doen?

    Groetjes Sylvia (van Hyves)

    BeantwoordenVerwijderen