zaterdag 3 oktober 2009

Zo.... zaterdag, dit beloofd een drukke dag te worden. Niet alleen omdat we Mathijs naar de kemphaan moeten brengen voor de scouting dierendag viering, maar ook zijn grote zus moeten we naar Zeewolde brengen voor een logeer weekend. Maarrrr dan hebben we daarna ook even de tijd om de laatste boodschappen te halen zodat we komende maandag met HET dieet kunnen beginnen.

Bij Helios in Almere konden we de meeste dingen gelukkig vinden. Maar omdat ze daar een probleempje gehad hebben met brand bij de buren, hebben ze helaas niet alles. Een aantal dingen komen woensdag pas binnen. En of ze kalkoen op tijd hebben??? neuuhh.

Nou ja. Dan maar eens kijken op de boerenmarkt. Die is iedere zaterdag op de Kemphaan en omdat we Mathijs daar toch op moesten halen :)

Op de markt hadden ze de dingen die we nog zochten: Perendiksap en wijnsteenzuur. Uiteraard geen kalkoen, en ook de ahorn lollies zijn er niet. pfff nou ja, die komen dan volgende week wel. Zo-ie-zo ben ik benieuwd of we de juiste lollies kunnen vinden. Die van Candy tree (inderdaad, dat merk waarvan je ze overal vindt) bevatten maisstroop. Op zich niet zo erg, alleen mag hij ze dan alleen maar hebben op een "mais dag". Er schijnen ook Ahorn lolly's te zijn zonder mais.. mmmhh, misschien maar even vragen bij de eerste bel afspraak waar je die Überhaupt vindt.

Na de markt snel naar huis om even te eten en zijn kleine zusje te laten slapen. Later op de middag toch weer even eropuit om een bakblik te kopen om brood te bakken en nog wat laatste boodschappen.. pfff wat mij betreft mag die wenweek echt wel een week duren hoor. Voordat je alles in huis hebt ben je minstens een week verder. Je zit simpelweg nog niet in het 'circuit', dus voor veel dingen geldt, zoeken zoeken en nog eens zoeken... Lang leve het Internet zullen we maar zeggen. (zie je nou wel hoe belangrijk mijn werk is bij COLT Telecom ;))

Ondertussen is het alweer avond en is Wion druk bezig om van allerlei recepten voor brood 1 recept te maken. Tjonge bij het ene moet je 30 minuten kneden, dan weer 10, dan weer tot het niet plakt en dan heb ik het nog niet eens over de rijs tijden, en bak temperaturen. Nou ja.. er zit iets in de oven en ik vind het er tot nu toe goed uitzien. Ik ben benieuwd.

CU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten