zondag 18 oktober 2009

euuh, heeft Mathijs eigenlijk wel ADHD

Zoals Wion al geschreven had gister, zijn Mathijs en ik met de trein naar Nemo in A'dam geweest. Erg leuk, echt iets voor wijsneusjes en nieuwsgierige aagjes ;)



Het doen van allemaal proefjes, kijken naar de 'ketting reactie' etc etc vond hij erg leuk. En wat het leukste was... Hij gedroeg zich echt voorbeeldig!! Wil het normaal wel eens een probleem zijn om van het ene naar het andere onderdeel van iets te gaan, nu totaal niet.
Gelukkig is hij nog wel enthousiast genoeg om lekker overal over te kletsen en vol van te zijn (heeee we willen geen saai kasplantje ;) ) maar hij stopt nu vanzelf met z'n verhaal al hij klaar is.
Ook in de trein was hij vol van het dino-ei dat hij gekregen had, maar zeker niet vervelend en ook niet de totale reisduur. Echt voorbeeldig.

Vandaag een soort van vuurdoop... Een verjaardag van twee neefjes in R'dam. Gisteravond nog even met wat fantasie een gebakje voor hem in elkaar gezet

(recept is op de http://pvg-dieet.hyves.nl/ gezet)

Want tja, een 'normaal' stuk taart zit er natuurlijk niet in.

Vanochtend ook maar brood voor hem gesmeerd om mee te nemen, rijstwafels ingepakt en hup in de auto. Snel nog even tanken en voordat we op de A6 zaten kwamen we erachter dat we een lolly vergeten waren mee te nemen. Normaal gesproken zeg je dan "jammer", maar nu natuurlijk niet. Dus hup, snel keren en thuis een ahorn lolly ophalen.

En hoe ging het?? in 1 woord GEWELDIG! Hij heeft heerlijk rustig met z'n DS gespeeld, zelfs samen met een ander jongetje en als klap op de vuurpijl mocht het andere jongetje ook even op de DS.. euhh. Na een tijdje deed meneer zelf het apparaat uit, en is lekker bij z'n oma en Wion op de bank gaan zitten. Anderen die hem ook wel een beetje kenden als een druk jongetje stonden met verbazing te kijken. Dat anderen chips/pepernoten of taart aten, gaf helemaal niets. En dat voor een jochie van 8 (oké, bijna 9). Ik vind het knap.

We hadden een voorbeeldig jongetje mee. Ook vanavond bij het eten en bij het naar bed brengen ging alles goed. Omdat het wat druk geweest was het weekend gingen we even geen verhaaltje lezen.... Normaal is het huis te klein. Nu kan ik een dikke knuffel krijgen, en minstens 5 kussen en hij gaat lekker slapen.

't is dan misschien ook niet verwonderlijk dat Wion en ik ons vanochtend afvroegen.. heeft Mathijs eigenlijk wel ADHD?? Je zou hem eigenlijk nu nog eens door een instantie moeten laten testen ;)
Ook vraag je je soms af, "was ik anders dan niet duidelijk genoeg als ik vroeg om te stoppen o.i.d.??"
Nee... je vraag komt nu aan, en Mathijs doet iets met de informatie.

En of de juf nou iets aan hem ziet veranderen of niet... dat is eigenlijk wat mij betreft niet belangrijk. Hij hoeft niet een 'zombie' / saai jongetje te worden die een beetje zielig stil op een stoeltje zit en alleen ja en amen zegt. Hij moet de juf scherphouden, vragenstellen, antwoorden willen hebben!
Wij zien op de taken kaarten die hij iedere week mee krijgt dat hij niet alleen z'n werk af heeft van die week, maar sinds de laatste weken heeft hij ook MEER werk gedaan. En laat hem in godsnaam zijn enthousiasme/nieuwsgierigheid/gedrevenheid/etc. behouden.

Zo... ondertussen zijn er weer twee broden gebakken en is er weer een voorraadje bladerdeeg in de vriezer beland. We kunnen de week weer in... en wat voor een week... de herfstvakantie. Ik ben benieuwd hoe dat gaat :)

CU

1 opmerking:

  1. Wat een mooi verslag en wat herkenbaar! Ik hoop dat jullie meer van dit soort positieve berichten kunnen plaatsen. Met onze zoon gaat het ook stukken beter al hadden we even een dag wat meer boosheid. Wij zitten nu in de 2e week.

    BeantwoordenVerwijderen