woensdag 14 oktober 2009

rustig dagje

Inderdaad, een redelijk rustig dagje vandaag.
Met het eten gaat het nog steeds goed. De variatie is wel een beetje uit het dieet, zeg maar... het wordt wat karig (de keuze), maar zolang hij nog lekker eet, is het goed vol te houden.

Vanmiddag had Wion saucijzenbroodjes gemaakt van lamsgehakt en eigengemaakt bladerdeeg. Fenna vond ze lekker, maar voor Mathijs hoeven we dat niet meer te maken. Hij vindt het te vet. Eenmalige actie dus. Op zich wel jammer. Voorlopig dus alleen maar appelbladerdeeg koekies en banaanbladerdeeg koekies (5x letterwaarde bij scrabble :) )

Wion heeft via hyves contact met een aantal andere 'deelnemers' die al geen tarwe producten mogen eten en daar lijkt het dieet echt direct aan te slaan.
Bij Mathijs weten we het nog niet zo, hoewel hij voor mijn gevoel zo nu en dan wel beter luistert.... We houden er voorlopig dus nog maar even rekening mee, dat we vrijdag te horen krijgen dat ook bij Mathijs de tarwe in de prullenbak kan. Oeps... Dat wordt dus creatief met rijst waarschijnlijk.. iemand een idee??? Het grote probleem met rijst is, dat het niet rijst (mmhh) Een luchtige cake/brood/koekje zit er dus waarschijnlijk niet meer in. Harde zoute dingen komen ervoor in de plaats. Gelukkig heeft Mathijs bewezen dat hij geen moeilijke eter is.. hopelijk blijft dat zo!!

Vandaag heeft hij bv zomaar een broodje met zonnebloemhoning (7 x woord waarde) gegeten, terwijl hij al vaak genoeg heeft aangegeven het niet te lusten.

Wat hij wel erg graag lust is kalkoen. Hoewel... toen hij bij de kinderboerderij gister een kalkoen zag lopen, vond hij het toch wel een beetje zielig voor de kalkoenen ;)

Niet veel ander nieuws, dus tot de volgende x

Desmo groeten

1 opmerking:

  1. Go Wion en Mathijs !!!!

    Ik weet dat jullie gaan volhouden! Ik hoop voor jullie dat de mais en tarwe kunnen blijven. Hebben jullie al iets gehoord van de mensen op school? Ik krijg morgen de dagboeken van de wenweek en PVG week 1 ... spannend.

    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen